Laadpaalkleven verder in het nieuws

13 april 2022

Op 24 maart van dit jaar (maar ook al in juni 2021) heeft de fractie van de PvdA Gouda vragen gesteld aan het college van B&W over het laadpaalkleven. Hierover schreven we op 8 april een artikel op onze website, zie dit bericht: PvdA Gouda vraagt aandacht voor diefstallen in Westergouwe en laadpaalkleven – PvdA Gouda. Naar aanleiding van dit bericht én een uitspraak van de rechter over het langdurig bezethouden van een laadpaal (zie: Met volle accu aan de laadpaal blijven hangen: 95 euro boete | RTL Nieuws) heeft RTL Nieuws contact met ons gezocht.

Dit heeft ertoe geleid dat op dinsdag 12 april onze partijgenoot en oud-voorzitter, Joost van Lier, in het RTL Nieuws van 19.30 uur te zien was. Hierin legde hij de gevolgen van het bezet houden van een laadpaal uit. Oók vertelde hij dat het hem ook wel eens overkomen was dat hij te lang bij een laadpaal heeft gestaan. Je kan dit bericht terugzien op de website van RTL Nieuws: RTL Nieuws – 19:30 uur | RTL Nieuws (zie vanaf 12.06). Daarnaast is er ook een artikel op de website van RTL Nieuws gepubliceerd waar Joost aan het woord komt, zie: Boete voor laadpaalklever: hoe heurt het eigenlijk? ‘Meestal gebeurt het niet expres’ | RTL Nieuws.

Vandaag kregen wij het antwoord van de gemeente op onze vragen. Helaas net als meer dan een jaar geleden kregen wij wederom vergelijkbare antwoorden. De gemeente stelt dat het probleem zich slechts in geringe mate voordoet en onderneemt op dit moment geen actie. De klachten die wij van diverse inwoners kregen over het laadpaal kleven, worden afgedaan met de oplossing “belonen” via b.v. een push melding o.i.d.”. Dit antwoord kregen wij ook al een jaar geleden, maar werkt niet! Voor de PvdA blijft het antwoord van de gemeente onvoldoende en wij zullen blijven proberen het probleem echt op te lossen! Het berekenen van extra tarieven als het niet anders kan, is wat ons betreft een mogelijke oplossing.

Ondertussen roepen wij iedereen op om afspraken met de buurt te maken. Maak met elkaar een app-groep om elkaar te informeren als een auto vol is of te lang aan een laadpaal staat. Help elkaar om het gebruik van de palen die er zijn te optimaliseren! Als dat lukt is een extra tarief hopelijk niet nodig.