Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA) verlaat Goudse politiek  

28 april 2023

Na bijna negen jaar wethouderschap en vier jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) gaat Rogier Tetteroo aan de slag voor het start-up bedrijf MicroWoning.com

Fantastische tijd
“Ik heb een fantastische tijd beleefd in Gouda. Politiek was het soms spannend en lastig, met ook gevoelige dossiers, maar ik heb het gevoel dat we er altijd goed uit zijn gekomen. In mijn portefeuille, met bouwen en wonen, wijkontwikkeling en sociale zaken en armoedebeleid, voelde ik me als een vis in het water. Trots ben ik op de vele bouwprojecten met daarin voldoende sociale huurwoningen. Stadsbreed is de regel 33% sociale huur en 20% middeldure huur/betaalbare koop. Het gebouw “De Koploper” in de Spoorzone wordt 100% sociaal, en mikt onder andere op jongeren.

Echt gaaf dat we als een van de eerste gemeenten een Knarrenhof®️ konden openen, en dat we open staan voor goede initiatieven, zoals de flexwoningen op de Winterdijk.

De prachtige wijk Westergouwe, waar we laten zien hoe je klimaatadaptief kunt bouwen, wordt mooier en mooier. Ook daar is de inzet bouwen voor elke portemonnee.

De wijkontwikkeling in Gouda Oost en Korte Akkeren nadert zijn voltooiing. Beide wijken zijn echt nog fraaier geworden.

Een speciale vermelding voor de ontheemden in onze stad. Zij verblijven nu nog op de hotelboot in Korte Akkeren en verhuizen straks naar het nieuwe tijdelijke AZC op de Goudse Poort. Hiermee laten we als stad onze traditionele gastvrijheid en tolerantie zien. De snelle opvang van Oekraïners konden we alleen doen met hulp van de Goudse bevolking en pandeigenaren. Hulde.

Met het toepassen van “de menselijke maat” is de Sociale Dienst nu echt goed op dreef. De samenwerking met Promen, de regiogemeenten en het UWV is heel goed. In de Sociale Coöperatie krijgen mensen weer hun eigenwaarde terug.

Het armoedebeleid met het kindpakket en een volwassenentegoed staat als een huis. Veel inwoners maken gelukkig gebruik van de Rotterdampas. De schuldhulpverlening, die we als gemeente weer zelf doen, wordt enorm gewaardeerd.

Echt mooi om te zien dat ook de Marokkaanse gemeenschap de laatste jaren grote stappen heeft gezet; tijdens de afgelopen ramadan is er voor het eerst gebruik gemaakt van de mooie nieuwe moskee aan de Antwerpseweg.

Het meest trots ben ik op de initiatieven in de stad, met al die vrijwilligers, kerken, maatschappelijke instellingen en ondernemers. GoudaPot, GoudAsfalt, De Speelwinkel, MuseumGoudA, bibliotheek en Chocoladefabriek, Schouwburg en Cinema, Garenspinnerij, Sint-Jan en Stroopwafel-, Dino- en Cheese Experience etc. Echt, er gebeurt zoveel prachtigs. Als inwoner van deze mooie stad blijf ik daar nog heel lang plezier van hebben.”

MicroWoning.com
Rogier neemt per 30 mei aanstaande ontslag als wethouder en begint dan meteen voor MicroWoning.com

“Een enorme uitdaging. MicroWoning.com mikt op betaalbare, sociale huurwoningen op gronden die privé eigendom zijn. Het zijn zelfstandige huurwoningen, waarbij recht is op huurtoeslag. Door gebruik te maken van privé grond, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Bovendien zijn alle voorzieningen nabij. Hier ligt een mooie kans om een bijdrage te leveren aan de bestaande woningnood.”

“We zijn Rogier zeer erkentelijk voor het voeren van een klassiek sociaal-democratisch beleid. Op speerpunt “wonen” en “bestaanszekerheid” heeft hij echt het verschil gemaakt. We gaan zijn gedrevenheid, kennis en kunde zeker missen”, aldus Max de Groot, fractievoorzitter PvdA.

Bram van Welie, voorzitter PvdA Gouda, voegt daaraan toe: “Rogier was een zeer goede ambassadeur voor onze partij. Hij kon met jong en oud, arm en rijk en praktisch en theoretisch opgeleid heel goed door één deur. Gelukkig blijft zijn ervaring behouden voor de partij waarvan hij al 25 jaar lid is.”

De fractie heeft unaniem een opvolger voor de positie van Rogier voorgedragen. Binnen enkele dagen zal hierover meer bekend worden gemaakt.