Pride Walk PvdA, JS en OUT&ABROAD

Door Sophie Heesen op 18 juni 2018

Tolerantie, maar toch net niet. Je zal maar op straat lopen en uitgescholden worden omdat je bent wie je bent of wilt zijn. Het doet mij elke dag nog pijn als ik zo’n situatie op straat zie gebeuren. Echter, mijn ogen stralen als ik een gelukkig stel zie lopen. Helaas zijn dat vooral ‘door de samenleving geaccepteerde stellen’. Zeven op de tien LHBTI’s krijgen in hun leven te maken met verbaal of fysiek geweld. Ik vraag mij dan altijd nog af waar de politiek is. Gelukkig staat de PvdA voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn. Kirsten van den Hul heeft samen met Sjoerdsma een motie ingediend over een actieplan Aanpak geweld tegen lhbti’s.

Maar wij als jongeren kunnen tolerantie en acceptatie ook zichtbaar maken. Daarom nodig ik jou uit om 23 juni 2018 naar de Roze Zaterdag in Gouda te komen om elkaar te kunnen ontmoeten en samen zichtbaar kunnen maken dat WIJ voor een samenleving staan waarin Ali zichzelf mag opmaken, Tim en Piet hand in hand kunnen lopen en Desi en Salma elkaar kunnen ontmoeten in het echt. Alleen samen kunnen WIJ deze kracht uitstralen! Het doel van dit evenement is om het onderlinge begrip te vergroten als het gaat om diversiteit. Samen werken aan het zichtbaar maken van deze diversiteit is de uitdaging die Gouda aangaat, met als hoogtepunt Roze Zaterdag 2018 op 23 juni. Niet alleen de uitdaging die Gouda aangaat, de uitdaging die jou aangaat! ZEKER ZIJN VAN JEZELF.

Deze demonstratieve optocht is bedoeld om de LHBTI-gemeenschap zichtbaarder te maken. Wij hopen dat zoveel mogelijk bezoekers van Roze Zaterdag, organisaties en sympathiserende inwoners van de Goudse regio met ons mee wandelen van de Herpstraat naar de Markt. Wil je aansluiten bij de Pride Walk en wil je goed de PvdA Gouda steunen? Kom dan gewoon, want actie is interactie!

We verzamelen 10:30 bij het Centraal Station van Gouda aan de Bloemendaalzijde. Dan zullen we elkaar ontmoeten en worden er mooie t-shirts uitgedeeld en grote vlaggen naar voren gehaald. Omdat sommigen uit andere steden moeten komen, heb ik rekening gehouden met de twintig minuten. We vertrekken uiterlijk 11:00. En dan…

11.30 -12.30 uur Podium Herpstraat: verzamelen voor de Pride Walk

12.30 uur Openingsspeech en startsein voor de Pride Walk

13.30/13.45 uur Aankomst op de Markt bij het Hoofdpodium

14.00 uur Opening Podiumprogramma door Burgemeester Schoenmaker en Tanja Ineke

 

Kom in actie! Alleen SAMEN kunnen anderen zichzelf zijn.

Bekijk de Facebookpagina voor meer info. 

 

Sophie Heesen

Sophie Heesen

Geboren in Gouda op 26 juli 1999. Woonachtig in Kort Haarlem. De komende vier jaar wil ik mij sterk maken voor de jeugd. Ik vind belangrijk dat iedereen meetelt in de maatschappij. Daarnaast wil ik door middel van meer leerplekken en begeleiders ervoor gaan zorgen dat diploma’s gerealiseerd kunnen worden. Beter onderwijs loont. Ik vind

Meer over Sophie Heesen