van de voorzitter…

9 april 2020

Corona houdt ons leven op dit moment in onze greep. We zitten op dit moment in week 4 van wat we noemen een ‘intelligente lockdown’. Deze lockdown houdt in dat we niet vrijuit mogen shoppen, groepsbijeenkomsten niet plaats mogen vinden en ons als burgers is gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven.

Bovenstaande geldt voor een groot deel van de maatschappij, maar de mensen in de zorg werken zich drie slagen in de rondte om alle patiënten en cliënten te verzorgen. Hierbij maakt het niet uit of de patiënten of cliënten al langer in zorg zijn, onverwachts in het ziekenhuis terecht komen of corona hebben opgelopen. Onze hardwerkende in de frontline staande gezondheidszorg medewerkers hebben nu onze steun nodig! Vanaf deze plaats willen wij ze bedanken en onze steun aan hen uitspreken! Ook klappen wij vanaf deze plek nog een keer voor ze.

Een ander gevolg van deze situatie is dat veel arbeidsmigranten en veel uitzendkrachten zijn ontslagen. Ondernemers en zelfstandigen zonder personeel zien hun inkomsten sterk dalen, zelfs reduceren tot nul. Bedrijven zien hun werkvoorraad afnemen. Gelukkig heeft de overheid voor bedrijven, ondernemers en z.z.p-ers steunpakketten opgezet, maar deze zullen uiteindelijk begrensd zijn.

Een ander gevolg van de gehele situatie is dat we veelal thuis zitten. Soms met z’n tweeën, soms met het gezin, maar er zullen er ook velen zijn die alleen thuis zijn. Iedereen willen we hierbij een hart onder de riem steken, houd vol, door dit met z’n allen te doen zorgen we er samen voor dat we het virus onder controle krijgen.

Maar mocht je je alleen voelen, behoefte hebben aan een praatje met een partijgenoot óf heb je iets nodig wat nu zelf niet lukt? Wil je met een partijgenoot in contact komen die je normaal gesproken alleen tijdens de bijeenkomsten ziet, laat het ons weten! Moet er een klusje gedaan worden? Anderhalve meter afstand moet vast lukken! Boodschappen halen? Dat kunnen we prima voor de deur afleveren.

Denk hierbij aan het motto ‘nooit geschoten is altijd mis’. Er staat vast een partijgenoot klaar om die helpende hand uit te steken. Dus heb je iets nodig, laat het ons weten.

Voor nu wens ik alle partijgenoten, en ook alle land en stadgenoten het allerbeste toe! Hou je zo mogelijk aan de door de overheid afgekondigde maatregelen, dan komen we gezamenlijk door deze moeilijke tijd! Dat jullie allen gezond en wel deze periode doorkomen!

Met vriendelijke groet,
Namens bestuur en fractie,

Joost van Lier
Voorzitter PvdA Gouda