Door Redactie op 31 januari 2014

Partij van de Arbeid en GroenLinks sluiten lijstverbinding

De lijsttrekkers van beide partijen, Rogier Tetteroo (PvdA) en Michel Klijmij-van der Laan (GL) beklinken woensdag 29 januari de lijstverbinding tussen beide politieke partijen, waarmee hun leden eerder akkoord zijn gegaan.

“Met deze lijstverbinding zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een stem op sociaal, progressief en duurzaam optimaal worden benut”, aldus Tetteroo, “op deze manier hopen we dat er een extra restzetel in de wacht wordt gesleept en er dus een sterker links geluid in de raad is”. “Uiteraard laten beide partijen wel hun eigen geluid in de campagne en de raad horen”, stelt Klijmij-van der Laan. Hij voegt daaraan toe dat beide partijen al innig samenwerken in de Goudse gemeenteraad. “Op dossiers als sociale zekerheid, armoedebeleid en duurzaamheid trekken we meestal gezamenlijk op. Zo hebben we voor elkaar gekregen dat er niet werd bezuinigd op armoedebeleid en dat kinderen uit arme gezinnen hun talenten kunnen blijven ontwikkelen”.

De lijstverbinding is een prima mogelijkheid om die gezamenlijkheid te benadrukken met respect voor de eigenheid van beide politieke partijen. “We gaan niet voor de eenheidsworst, maar voor het beste van twee werelden”, aldus beide lijsttrekkers, “een eigen geluid zonder verlies van die progressieve stem”. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 19 maart aanstaande.