Door Joost van Lier op 10 juli 2020

Jose van Eijkelenburg nieuw burgerraadslid voor de PvdA Gouda

Na 2,5 jaar heeft Jopke Kruyt haar burger-raadslid maatschap op moeten zeggen. Zij verhuist naar een andere gemeente in Nederland en kan daarom deze functie niet meer vervullen. Vanuit de fractie, het bestuur en de afdeling willen we Jopke danken voor de inzet van de afgelopen jaren!

Na een korte zoektocht heeft de fractie José van Eijkelenburg bereid gevonden Jopke te vervangen als burgerraadslid binnen de PvdA Fractie in Gouda. Wij verwelkomen haar en wensen haar veel succes bij haar werkzaamheden.

Hieronder stelt José zich voor.

————————

José van Eijkelenburg

Ondertussen ben ik ruim 45 jaar lid van de Partij van de Arbeid en was ik naast lid ook lid van het afdelingsbestuur en daarmee jaren betrokken bij de plaatselijke politiek.

Ik wilde nooit hoog op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Stel je voor dat ik -eventueel in tweede instantie- in de raad zou komen. Ik had het te druk met mijn werk, 28 jaar in het onderwijs en 5 jaar als beleidsambtenaar bij de gemeente Gouda. In die tijd had ik behalve bij de PvdA diverse andere bestuursbaantjes, bij De Klup, bij de ANBO, bij Jeugdzorg.

Ik was zeer verrast dat Mohamed me begin april belde met de vraag of ik Jopke op wilde volgen als burgerraadslid. Hij belde net op een moment dat ik in een corona-dip zat. Bezig aan een grote legpuzzel en verder niets om handen voelde ik me ongelooflijk nutteloos. Dat kwam ook omdat ik in maart na 27 jaar afscheid had genomen als bestuurslid van De Klup.

Twee jaar rondkijken in de gemeentepolitiek: dat klinkt uitdagend en is goed te overzien. Dat ik ga samenwerken met een leuke hardwerkende fractie gaf de doorslag. En om het me niet te gemakkelijk te maken neem ik de portefeuille van Jopke over met als belangrijkste dossier de Regionale Energiestrategie M-H, kortweg RES. En een ander belangrijke portefeuille: vernieuwing sociaal domein. Jopke heeft daar al heel veel energie ingestopt, dank daarvoor.
Kortom, ik zal me de komende tijd niet vervelen.

Joost van Lier

Joost van Lier

Geboren in Den Helder op 10 augustus 1986, en sinds mei 2017 woonachtig in Gouda (Westergouwe). De komende jaren ligt mijn focus op de rol van arbeid in een tijd waarin digitalisering en automatisering een grote rol spelen. Steeds meer werk wordt overgenomen door digitale middelen zoals de computer. Dit heeft impact op de hoeveelheid

Meer over Joost van Lier