Gemeenten kunnen hun betrokkenheid bij hun inwoners veel meer tonen dan nu het geval is!

Door Max de Groot op 29 oktober 2020

Het helpen en betrokkenheid tonen bij een inwoner van wie de partner is overleden zou daar een heel grote bijdrage aan kunnen leveren. In dit opiniestuk in het AD pleiten PvdA gemeenteraadslid Max de Groot samen met PvdA fractievoorzitter Mohammed Mohandis om onze oudere inwoners, wiens geliefde partner is overleden, een zorgvuldig opgestelde condoleance brief te sturen. Het doel van deze brief is om aan te geven waar men met verschillende hulpvragen terecht kan.

Daarnaast vragen wij als PvdA Gouda naar een onderzoek om in Gouda een nabestaanden loket op te richten, waar iedere burger die een geliefde heeft verloren met vragen terecht kan. De Rijksoverheid heeft hierover in het recente verleden aangegeven daarin  niet te zullen voorzien. Daarom roepen wij de gemeente Gouda op dit op gemeentelijk niveau te doen.

Lees ons verhaal en de argumentatie in het AD van 28 oktober. Klik hier om het artikel te openen.

Max de Groot

Max de Groot

Biografie: Geboren op 4 november 1954 in Utrecht. Ik woon sinds begin jaren 80 in Gouda, maar groeide op in Stolwijk. Ik studeerde geschiedenis in Amsterdam. Ik werkte tot voor kort als afdelingsleider bovenbouw, coördinator ict en als hoofd facilitaire zaken bij het Coornhert Gymnasium. Nu ben ik met pensioen. Als vrijwilliger ben ik in

Meer over Max de Groot