Fietspaden en veiligheid

Door Max de Groot op 28 november 2018

Als fractie lid van de PvdA heb ik deze week een motie over de Goudse fietspaden geïnitieerd. Daarbij heb ik vanaf het begin Groen Links betrokken en uiteindelijk samen met hen de motie ingediend.  De motie heb ik gemaakt n.a.v. de ongelukken deze zomer op de Goudse fietspaden, waarover ik destijds ook artikel 38 vragen heb gesteld.

Wij maakten ons toen al grote zorgen omtrent de veiligheid van de Goudse fietspaden. Gouda profileert zich als fietsstad, maar op het gebied van veiligheid en fiets comfort schort er nog wel het een en ander. In de motie vragen wij uitdrukkelijk om een onderzoek naar de mogelijkheden om de hoofdfietsroutes in Gouda op het gebied van veiligheid maar ook van comfort te onderzoeken.

Wij vragen tegelijkertijd om daarvoor niet alleen naar asfalt te kijken maar tevens een experiment met visbektegels en of gerecycled plastic te starten. Hierbij moeten uiteraard de financiële consequenties ook in kaart gebracht worden.

De uitkomsten van het onderzoek willen wij graag in de eerste helft van 2019 in de raad tegemoet zien en ook verwerkt zien in het uitvoeringsprogramma mobiliteit.

Ik was erg blij dat de motie vrijwel unaniem werd gesteund in de raad. Naast D’66 en de ChristenUnie tekenden ook een aantal oppositie partijen[1]. Alleen de VVD stemde helaas tegen.

Max de Groot

 

[1] GoudaPositief, Gouda’s 50 + partij en de SP

Lees: motie PvdA SP GL D66 CU G50+ GoPo fietspaden

Foto: Frank de Roo

Max de Groot

Max de Groot

Geboren op 4 november 1954 in Utrecht. Ik woon sinds begin jaren 80 in Gouda, maar groeide op in Stolwijk. Ik studeerde geschiedenis in Amsterdam. Ik werk als coördinator bovenbouw en ict en als hoofd facilitaire zaken bij het Coornhert Gymnasium. Als vrijwilliger ben ik o.a. actief als voorzitter van het bestuur van het Verzetsmuseum

Meer over Max de Groot