Artikel PvdA Centrum voor Lokaal Bestuur – Weer naar school: tussen hoop en vrees

Door Sophie Heesen op 25 augustus 2020

De vakantie is weer voorbij en de scholen gaan beginnen. Waar normaal gesproken afgetrapt wordt met een campagne van Veilig Verkeer Nederland gaat het nu vooral over of de ventilatie wel in orde is en of leerlingen in de bovenbouw wel onderling voldoende afstand zullen gaan houden.  Met een tweede golf, die in eerste instantie juist onder jongeren toesloeg, had de timing wel wat gelukkiger kunnen zijn.

In dit artikel onderzoekt Jan Erik Keman waar de zorgen zitten rondom scholen en de beschikbare ventilatiesystemen. Maar ook de gevolgen die de Corona crisis heeft voor het leer patroon van leerlingen en studenten. Ook ons raadslid Sophie Heesen komt aan het woord en uit in het artikel haar zorgen over de gevolgen voor leerlingen en studenten.

Om het volledige artikel te lezen, open het artikel hier.
Over dit onderwerp heeft de fractie, met als woordvoerder Sophie Heesen, technische vragen gesteld. Deze vragen zijn hier te vinden.

Sophie Heesen

Sophie Heesen

Biografie: Geboren in Gouda op 26 juli 1999. Woonachtig in Kort Haarlem. De komende vier jaar wil ik mij sterk maken voor de jeugd. Ik vind belangrijk dat iedereen meetelt in de maatschappij. Daarnaast wil ik door middel van meer leerplekken en begeleiders ervoor gaan zorgen dat diploma’s gerealiseerd kunnen worden. Beter onderwijs loont. Ik

Meer over Sophie Heesen