14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen

22 februari 2022

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Aan deze lokale verkiezingen doen in Gouda maar liefst dertien verschillende partijen mee, ieder met eigen standpunten. De standpunten van de PvdA kun je vinden in ons verkiezingsprogramma op de website, of als PDF downloaden.

Mocht je het lastig vinden om de verschillende programma’s te vergelijken is ook bij deze verkiezingen een stemwijzer voor de lokale onderwerpen beschikbaar. De gemeente Gouda heeft gekozen voor Kieskompas en is al online en beschikbaar.

Aan de hand van antwoorden op de voorgelegde stellingen, geeft het Kieskompas een advies. Wij hopen uiteraard dat je bij de PvdA uitkomt! Maar het belangrijkste vinden wij dat je gaat stemmen!

Naast Kieskompas is er ook een stemwijzer van het Gouds energienetwerk beschikbaar. Deze is interessant als je specifiek geïnteresseerd bent in duurzaamheid en de energietransitie.

Kortom: kom je er niet uit met kiezen, raadpleeg één van de stemwijzers en ga op 14, 15 of 16 maart stemmen! Bij voorkeur op de PvdA, maar ga in ieder geval stemmen!