7 maart 2014, Café Goudse Glas, Lange Tiendeweg 2 | Café Goudse Glas, Lange Tiendeweg 2

Politiek café met Agnes Jongerius: Aanpak werkloosheid lokaal, landelijk of Europees?

Deur open vanaf 19:30.

Met PvdA kandidaat nummer 2 Europees Parlement en voormalig voorzitter vakbond FNV Agnes Jongerius.

In Nederland is voorzichtig economische herstel zichtbaar en merkbaar. De economie groeide in het laatste kwartaal van 2013 met 0,7 procent blijkt uit Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is een goede trend, het vertrouwen in de economie komt terug.

De werkloosheidscijfers blijft een grote zorg. Wat is er nodig om duurzame banen te creëren? Welke factoren spelen hier een rol? Wat is de rol van gemeente en rijk bij het zorgen voor werkgelegenheid of is hierin een rol voor de Europese Unie weggelegd? En zo ja, welke rol zou dat dan moeten zijn. Of is juist een meer regionale aanpak gewenst in plaats van een (super)nationale? Kan het zo zijn dat een gezamenlijke aanpak van deze overheidslagen meer effect heeft?

Ook in deze tijd van bezuinigingen wil de PvdA blijven investeren het creëren van banen, bijvoorbeeld via samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Wat zijn de plannen? Welke instrumenten zetten we in en wat is er nog meer nodig?

Wilt u graag over deze uw mening uiten kom dan naar het politiek café en debatteer mee onder leiding van Mohammed Mohandis, Tweede Kamerlid PvdA.